6 Eylül 2009 Pazar

Zeytinli ve Kekikli Yufka Cipsleri

Yemek bloglarını hayranlıkla takip ediyorum.
Ancak çoğu tarifi deneyecek vaktim olmuyor. Resimlerine dalıp,
hayal kuruyorum genelde:)
Sadece fırında yapıyan atıştırmalıklara hayır diyemiyorum.
İşte önerebileceğim kolay bir tarif.



6 çorba kaşığı zeytin ezmesi
3 çorba kaşığı taze kekik, (ince doğranmış)
3 çorba kaşığı zeytin yağı
1 adet taze yufka



Fırını 180 dereceye ayarlayın. Bir kapta zeytin ezmesi, kekik, zeytin yağını karıştırın.

Zeytin yağı miktarını ezme sürecek kıvama gelecek şekilde ayarlayın. Yufkayı düz bir zemine serin. Yarısına zeytin ezmesini sürün, diğer yarısını düzgün bir şekilde üzerini kapatın.

Bir çay bardağı yardımıyla yufkayı düzgün yuvarlaklar halinde kesin. Bir fırın tepsisine pişirme kağıdı serdikten sonra yufkaları birbiri üzerine gelmeyecek şekilde dizin. Sıcak fırında 15 dakika hafif kızarıncaya kadar ve yufkalar kıtırlaşıncaya kadar pişirin.



.... Ve cipslerinizin yayına servis edebileceğiniz bir

peyirli dip tarifi



1 paket labne peynir
100 gr. sert beyaz peynir
2 diş sarımsak
Yarım demet dereotu (kaba saplarından ayrılmış)
Yarım demet nane (saplarından ayıklanmış)
1 çorba kaşığı yoğurt (gerekirse sulandırmakta kullanılacak)



Yoğurt hariç malzemeleri baharatlar çok ufak kalıncaya kadar blenderdan geçirin. Eğer karışamayacak kadar katıysa yoğurtdu yavaş yavaş (!) ekleyerek tekrar karıştırın.


Afiyet olsun...



Kaynak: Elle Bistro

0 yorum: