8 Mart 2009 Pazar

Kitap açgözlülüğü!

Kitap okumayı severim.

Bu güzel bir giriş cümlesi... Ama size de kendime de itiraf etmeliyim ki kitap kurdu sayılmam.
Buna karşın her zaman tıka basa dolu bir kütüphanem oldu.
Bazen ard arda tüketirim aldıklarımı. Bazen ise haftalarca okumadığım olur. Kitaplar üst üste yığılır, sayfaları çevrilmeyi bekler.

Şimdi de evimizde ufak denilemeyecek iki kütüphane var. Bir tarafta hızla okunup kaldırılmış yığınla bilim kurgu romanları, ki bunlar bana ait değil anlayacağınız üzere... Diğer tarafta da özenle dizilmiş bir yığının yanında okunmayı bekleyen üst üste kitaplar.

İşte hasretle okunmayı bekleyenler;

- Orhan Pamuk / Masumiyet Müzesi Aslında okumakta olduğum bir kitap ama sıkıcı bir bölüme gelince ara verdim:(
-Ursula K. Leguin / Yerdeniz Büyücüsü
-Hermann Hesse / Siddhartha
-Paul Auster / Brooklyn Çılgınlıkları
-J.D. Ballard / Sınırsız Rüyalar Diyarı
- Turgut Özakman / Şu Çılgı Türkler Bu kitabı daha çok Diriliş "Çanakkale 1915"i merak ettiğim için okumak istiyorum. Seriyi bozmamak adına önce Çılgın Türkler'i bitirmem lazım

Bugün şöyle bir D&R gideceğim. Eminim liste uzayacaktır!

Edit: Planlandığı gibi D&R'a gidildi. Kapısından girilir girilmez pempe mi pembe, şeker bir kapak göze taklıldı. Üzerinde kocaman 'AŞK' bir de 'Elif Şafak' yazınca hemen kasaya doğru koşuldu. Malum pembeyle yeni barıştım görünce dayanamadım.

Tam 'senin gibi açgözlüye bu kadarı çok, çabuk uzaklaş buradan' diye telkin ederken kendimi 'Örgü Kulübü'nü gördüm. Bunu da şu sıralar kendini yeni torunu vesilesiyle örgüye kaptıran annem için aldım. Kiiih kiiih tabii ben de okurum.

Kitaplar hakkındaki ayrıntılı malumat daha sonra gelecek...

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Hiç sorma...Yazıyı okuyunca hafiften, ''Yarına tamamlaması gereken ödevi 'Pazar' akşamı yapmadığını hatırlayan ve karın ağrısı duyan huzursuz öğrenci'' gibi hissettim kendimi. Bu konuda senden daha başarısızım, itiraf ediyorum ;)