4 Ocak 2009 Pazar

Audrey Hepburn gibi giyinmek!

O stil sahibi nadir kadınlardan biriydi... İnce, narin ve asil duruşuyla hep şıklığının sınırlarını zorladı. Stili basit, ama kusursuzdu. Ve ben onun daima hayranı olacağım:)
Bazen küçük bir şapka ya da 60'ları andıran bir aksesuarla onun giyim tarzına yakınlaşmaya çalıştığım olur... Şimdi moda olan pek çok şey Hepburn'un stilinde var. Bu bence büyük bir fırsat.
İşte 6 adımla Audrey Hepburn olmak...

1- Fiziksel çekiciliğinizin artıları kadar, kusurlarınızın da farkında olun.
Hepburn'un, bir stil olarak bu derece etkin olmasının sebebi fiziğinin farkında oluşuydu...Kısacası Hepburn ölmek üzere bile olsa üzerinde müthiş gözüken bir şey olacaktı. Yani hep şık giyindi. Givenchy, ilk karşılaşmalarıyla ilgili şunları söyleyeckti; 'Ne istediğini kesinlikle biliyordu. Fiziğinin farkındaydı iyi noktaları kadar kusurlarıyla...Birlikte ölümsüz bir tarz ikonu yarattılar.


2- Küçük siyah bir elbise giyinin 1926'da Fransız modacı Coco Chanel, 'LBD'yi yani 'little black dress'i akıma kattı. 40 yıl sonra Hepburn, 'Breakfast at Tiffany'deki Holly Golightly rolüyle bu stilin en iyi örneği oldu. Günümüzde LDB, ölümsüz bir anlam kazandı. Ve her kadının gardrobunda bulunması gereken hayati bir kıyafet oldu...

3- Trench coat giyinin 'Breakfast at Tiffany'i Hepburn'un trench coat giydiği ve kedisini aradığı yağmurlu sahne romantik kıldı. Ayrıca bu tarz trench coat, gerçek hayattaki Hepburn'un soğuk havalardaki vazgeçilmeziydi.



4- Hepburn'nun günlük şık görünümünü taklit edin Yakın zamandaki GAP reklamı, Hepburn'un "Funny Face" filmindeki dansını AC/DC'nin "Back in Black" parçasıyla tekrar canlandırdı.Siyah sıkı pantolonlar, basit uzun kollu bir body ve bale ayakkabılarıylaHepburn modern modaya ilham vermeye devam ediyor.


5- Hepburn'un 'Roman Holiday'deki görünümünü deneyin 1953'te yapılan Roman Holiday adlı romantik komedi filmiyle Hepburn,sadece hayran olunacak bir insan olmaktan çıkıp, aynı zamanda Oscar alarak eleştirmenlerin de saygısını kazandı. Ayrıca bu filmle birlikte bol rahat bir uzun etek, yüksek bel, yakalı bir bluz ve boynuna bağlanmış zarif çizgili bir eşarpla tatil tarzını benimsetti.



6- Audrey gibi aksesuarlar kullanın Büyük güneş gözlükleri, taçlar, inciler ve dirseğe kadar gelen eldivenler... Bunlar, Hepburn'un göz alacı karakteri olan Golightly'nin klasik aksesuarıydı.Gerçek hayattaki Hepburn zaman zaman boyun bağı, büyük sarkık şapkalar ve saç bantları kullanırdı.

0 yorum: